964 359 359

Actualidad

La Diputació de Castelló marca agenda a Europa amb debats, tallers, esport i ciència

La Diputació de Castelló marca agenda a Europa amb debats, tallers, esport i ciència
13/09/2023 - Actualidad
El lideratge que exerceix el govern de la primera presidenta de la Diputació Provincial, Marta Barrachina, “se sembra en el territori, treballant cada racó dels nostres 135 municipis” i “s'eleva a Europa perquè el que ocorre a la UE ens importa i ens afecta”, assenyala la vicepresidenta primera. Des de les 13.00 hores de hui dimarts 12, la institució facilita a través del seu Centre Europe Direct Castelló un canal de Telegram per a accedir al debat sobre l'Estat de la UE que se celebra demà dimecres. “Castelló decideix a Europa i el nostre futur és compartit”, afirma María Ángeles Pallarés. Les accions es prolongaran durant el mes de setembre amb un debat organitzat per la Diputació de Castelló sobre el paper de les autoritats locals a la UE, la Setmana Europea de l'Esport, les Jornades de Finançament Repower EU i la Nit Europea de la Investigació, que prendrà l'UJI.

Castelló, 12 de setembre de 2023

Els veïns de Castelló que desitgen assistir al debat sobre l'estat de la Unió Europea (SOTEU) poden fer-ho a través del canal de Telegram que la Diputació Provincial de Castelló habilita hui a través del seu Centre Europe Direct Castelló.

És una mesura important, una més, que reforça el lideratge que exerceix la primera presidenta de la Diputació Provincial de Castelló en el seu desig de forjar un territori sòlid. “Sembrem en cada racó dels nostres 135 municipis amb un treball que mira als ulls dels nostres veïns. Els mateixos ulls que miren a Europa amb el convenciment d'un futur comú, perquè el que ocorre a la UE ens importa i ens afecta”.

Així ho ha manifestat la vicepresidenta primera de la Diputació Provincial de Castelló, María Ángeles Pallarés, qui ha convidat a tots els castellonencs a seguir en directe el debat que demà dimecres, a partir de les 9.00 hores, pronunciarà la presidenta de la Comissió Europea en el Parlament Europeu, Ursula von der Leyen.

“Europa som tots. I no sols ho creiem, sinó que ho vam demostrar. Per això habilitem un canal via Telegram a través del Centre Europe Direct Castelló que estarà disponible hui dimarts 12 de setembre a partir de les 13.00 hores. Mitjançant aquest enllaç, el discurs de demà dimecres podrà ser seguit per qualsevol veí que desitge conéixer els principals reptes als quals ens enfrontem”, ha declarat Pallarés.

“Són molts els desafiaments que Europa té sobre la taula, digitalització, sostenibilitat, la gestió energètica, la devastadora guerra en ucraïnesa o la protecció de les nostres llibertats, drets i estil de vida. Se van a debatir propostes i idees de futur que tindran un impacte a la nostra província. Conéixer el balanç del passat any i les prioritats que ens ofereixen per a l'any següent són crucials per a determinar el futur de la UE al qual estem directament lligats”, ha manifestat María Ángeles Pallarés.

En aquest sentit, el canal que habilitarà la Diputació Provincial de Castelló “no sols és unidireccional, sinó que pretén ser una via de doble direcció, en la qual es puguen comentar en directe els principals assumptes i rebre l'opinió ciutadana sobre aquelles qüestions que siguen d'interés”. “Volem informar i escoltar perquè només així podem millorar i entre tots construir la millor Europa”, ha manifestat la vicepresidenta primera de la Diputació Provincial de Castelló.

Es tracta de la primera de les accions que conformen l'agenda europea que la Diputació de Castelló ha previst per a aquest mes de setembre, ja que l'activitat es completarà demà dimecres amb un debat organitzat per la Diputació de Castelló que permetrà abordar els reptes de les autoritats locals en la construcció d'Europa. Sota el lema ‘Construir Europa amb les Autoritats Locals’, el debat conclourà el dijous amb una trobada virtual en el qual es posaran en comú les conclusions i impressions sobre el discurs sobre l'estat de la UE “en el qual pot participar qualsevol autoritat local interessada”, ha concretat Pallarés.

“Volem millorar la comunicació, traçar vies de connexió i estrényer llaços. Que els municipis sàpien que la seua opinió és valorada i atesa, que no per ser xicotets les seues posicions tenen menor pes”, ha declarat la vicepresidenta de la Diputació Provincial.

Agenda de setembre

L'agenda europea que la primera presidenta de la Diputació Provincial, Marta Barrachina, acosta a Castelló es completa amb accions que prendran la segona quinzena del mes de setembre.

La Setmana Europea de l'Esport, del 23 al 30 de setembre, prendrà la província gràcies al Centre Europe Direct Castelló amb la campanya ‘Per una Europa en Moviment’. Amb els testimoniatges d'un ampli elenc de joves esportistes de Castelló (José Luis Ballester, golfista; Lucía Sánchez, halterofília; Sebastián Mora, ciclisme en pista; Brad Benavides, Fórmula 2), la campanya es podrà seguir per les xarxes socials del Centre Europe Direct Castelló.

Continuarà la programació el 27 de setembre amb les Jornades de Financación Repower EU, amb una sessió informativa dirigida a les entitats locals i un taller pràctic. “Desitgem que els fons europeus arriben a la nostra província i permeten millorar el nostre territori. Per això desenvoluparem el taller pràctic en el qual els assistents rebran assessoria personalitzada per a orientar-los i garantir l'èxit en els seus objectius”, ha manifestat la vicepresidenta primera de la Diputació Provincial de Castelló.

María Ángeles Pallarés anima a la província a participar en la Nit Europea de la Investigació que prendrà Castelló els dies 28 i 29 de setembre. “Un any més organitzem una taula redona a la Universitat Jaume I per a acostar i informar de les oportunitats que se'ns obrin en territori europeu, especialment en l'àmbit de la ciència i la investigació”, declara.

El 29 de setembre l'agenda europea conclourà amb la participació del Centre Europe Direct Castelló en el ‘European Corner’ que l'Àgora de la Universitat Jaume I acollirà i en el qual s'oferirà material i informació sobre ciència i investigació dirigit a tots els públics.

Font i audiovisual: Diputació de Castelló