964 359 359

Actualidad

La Comissió Europea renova el conveni amb el centre de la Diputació de Castelló, que seguirà amb la seua activitat fins a 2025

15/06/2021 - Diputación de Castellón

El president de la Diputació de Castelló, José Martí, i el diputat d’Internacionalització, Pau Ferrando, han inaugurat hui el nou centre Europe Direct Castelló, ubicat a l’edifici de Noves Dependències de l’ens provincial a l’avinguda de la Vall d’Uixó de la capital. La cap d’àrea de Promoció Econòmica i Internacionalització, Ana Belén Arzo, i la tècnica responsable del centre, Teresa Tena, han acompanyat les autoritats a visitar les renovades instal·lacions, pensades per a cobrir les necessitats de comunicació presencials i telemàtiques de la nova normalitat.

Amb motiu de l’acte, el centre Europe Direct ha convocat les entitats de l’ecosistema europeu de les comarques de Castelló, amb les quals s’ha dut a terme una sessió de treball per a presentar les principals línies d’acció internacional de cadascuna i constituir un ‘hub’ que ajude a crear sinergies i a apropar la informació de la Comissió Europea a tota la ciutadania de la província, especialment aquella referent al Pacte Verd Europeu, la Doble Transició Digital i Ecològica i a la participació política a través de les contribucions a la Conferència sobre el Futur d’Europa.

En aquest projecte col·laboraran representants de la Seimed-Cambra de Comerç, Universitat Jaume I i Fundació Universitat-Empresa FUE-UJI, CEEI Castellón, EURES-Labora, European Student Network Castelló, Equipo Europa, Ilewasi, Federació Valenciana de Municipis i Províncies, així com l’Ambaixadora pel Clima, Esther Paulo.

El president José Martí ha remarcat que «des de la Diputació hem posat tots els nostres esforços per a revalidar la concessió d’aquest servei perquè, ara més que mai, necessitem reforçar la nostra connexió amb Europa per a avançar amb plenes garanties en la recuperació econòmica i social de la província. Martí ha confessat la seua convicció que «d’aquesta oficina naixeran grans projectes que generaran el desenvolupament de la nostra societat».

Per la seua banda, el diputat Pau Ferrando ha traslladat la seua enhorabona a l’equip d’Internacionalització de la Diputació de Castelló per la renovació de l’acreditació de la Comissió Europea i ha insistit en la importància de «pensar Castelló com a part d’Europa i implicar-la en el procés de reactivació a través de la doble transició ecològica i digital», objectiu per al qual «el centre Europe Direct resulta una eina fonamental».

Per finalitzar la jornada, el president i el diputat provincial han rebut al Palau de les Aules els equips directius d’escoles i instituts de la província, als quals se’ls ha presentat el projecte ‘La UE al teu centre educatiu’ amb recursos adaptats a les necessitats formatives de la gent més jove.