964 359 359

Actualidad

La Diputació de Castelló connecta l'interior de la província amb Europa per a aprofitar la injecció econòmica que permeta vertebrar el territori

07/11/2023 - Actualidad
La vicepresidenta primera de la Diputació i diputada de l'Oficina de Fons Europeus convoca este dijous 9 a Tírig una jornada dirigida a analitzar el “Impacte dels Fons Europeus en la vertebració territorial de l'interior”.

La Diputació de Castelló ha fet una crida als pobles de l'interior de la província per a prendre part este dijous 9 de novembre en una jornada que exposarà des de la localitat de Tírig, a l'Alt Maestrat, l'impacte dels fons europeus en la vertebració del territori.

“Es tracta d'una trobada en el qual desitgem traslladar als nostres alcaldes i alcaldesses l'oportunitat d'accedir a estes línies d'ajudes europees amb l'objectiu de millorar la qualitat de vida dels seus ciutadans i apostar pel desenvolupament i les oportunitats als pobles d'interior”. Així ho ha considerat la vicepresidenta primera de la Diputació Provincial de Castelló i diputada de l'Oficina de Fons Europeus de la institució, María Ángeles Pallarés, qui ha animat al territori a prendre part en este esdeveniment que s'emmarca en la XXI Setmana Europea de les Regions i Ciutats.

Organitzat conjuntament per la Diputació Provincial de Castelló al costat de la Direcció General de Fons Europeus i Sector Públic de la Conselleria d'Hisenda, Economia i Administració Pública de la Generalitat Valenciana i el Centre oficial d'informació europea Europe Direct Castelló, l'Ajuntament de Tírig també col·labora amb l'organització prestant el seu saló de plens per al desenvolupament de la jornada que es prolongarà entre les 10.30 i les 13.30 hores.

“Desitgem una província connectada amb Europa i treballem per això a tots els nivells. Perquè el que l'afecta a Europa té un impacte directe sobre el nostre territori. D'aquí ve que siga tan important acostar als nostres pobles d'interior al ventall d'oportunitats que ofereixen els fons FEDER i FSE, perquè tant ajuntaments, com a empreses i ciutadans en general tenen l'oportunitat d'accedir a projectes i ajudes i iniciatives que poden constituir un salt qualitatiu per al territori”, ha manifestat Pallarés.

En la jornada també es tractaran línies de finançament europeu del Marc Financer Pluriennal 2021-2027, a més de comunicar la campanya audiovisual del Centre Europe Direct Castelló #EUinvierte “l'objectiu del qual és promocionar i donar a conéixer els projectes europeus”.

Finalment, cal assenyalar que en el si de la jornada, l'empresa emergent de Castelló Naria Digital presentarà el projecte ‘Nadie sin su ración diaria’. Una iniciativa que és candidata al premi Regiostars que organitza la Direcció General de Polítiques Regionals i Urbanes de la Comissió Europea. “Comptar amb projectes de Castelló en este certamen demostra la implicació i desenvolupament del nostre territori que opta al segell europeu d'excel·lència per a projectes que demostren l'impacte i la inclusió del desenvolupament regional”, ha rematat Pallarés.

Font: Diputació de Castelló