El president de la Diputació de Castelló, José Martí, i el Diputat d’Internacionalització, Pau Ferrando, junt a la cap del Servei de Promoció Econòmica i Relacions Internacionals, Ana Belén Arzo i la Responsable del centre, Teresa Tena, van presentar la campanya que té l’objectiu d’apropar la Unió Europea als centres educatius.
Un dels eixos clau d’aquesta campanya és formar i comunicar sobre la Unió Europea, el seu finançament, polítiques i legislacions i especialment, facilitar i animar la participació de totes les persones en la construcció del Futur de la Unió Europea, posant especial èmfasi a les persones joves de la província.
En concret, aquesta campanya es compon de cinc accions principals:
‘Contar Europa’.
Es tracta d’una acció per als centres educatius conformada per tallers audiovisuals en els que l’alumnat investigarà i reflexionarà sobre la Unió Europea, la seua importància en el dia a dia i el seu funcionament. L’objectiu d’aquests tallers és que es cree un diàleg estructurat entre el professorat i l’alumnat a partir de la visualització de una sèrie de vídeos i amb el suport d’una guia per al professor, es fomentarà la investigació i reflexió sobre la UE en grups amb una dinàmica de debat o una exposició oral de les conclusions. A més a més, aconseguir una ciutadania europea més lliure, crítica i conscient de si mateixa, al mateix temps que es convida a "repensar l'educació utilitzant el potencial que ofereix internet (i les TIC) per a posar materials d'aprenentatge a la disposició de tots”, la qual cosa està d'acord amb les prioritats de l'actual Comissió Europea.
Les temàtiques a tractar són: ‘Què és la UE?’, ‘Com funciona la UE?’, ‘Què importància té la UE?’, ‘Què és el Pacte Verd Europeu?’ i ‘Què té en ment la UE?’.
Europa en lletres i colors (3ª edició).
Després de l’èxit de les anteriors edicions, aquesta acció fa una aposta pel medi digital i audiovisual centrada en la temàtica del Pacte Verd Europeu i la importància de la biodiversitat i la seua protecció, mostrant mesures per a respectar el medi ambiente i accions per a dur-les a terme. Es tracta d’un concurs de fotografia, vídeo i arts visuals en el que els centres de secundària de la província de municipis de menys de 20.000 habitants i cicles formatius de FP.
Què fa Europa per mi.
Es tracta d’una sèrie d’accions amb diversos públics destinataris: tallers a centres educatius, seminaris per a la comunitat universitària i participació en fires d’ocupació i emprenedoria.
#ImpulsEU: La teua oportunitat a la UE.
Una campanya que recull una jornada informativa sobre pràctiques, voluntariat i ocupació a la UE, un taller per a donar a conèixer el nou Europass i un curs de tres dies on es mostrarà totes les fases del procés de selecció a la UE.
Donar a conèixer el portal ‘EU Learning Corner’.
Amb aquesta acció presentem el portal on la ciutadania pot cercar tot tipus de materials didàctics, jocs i altres activitats interactives que ajudaran a que l’alumnat de diferents edats a classe o en casa, coneguen la UE de forma divertida.
Els centres educatius de la província podran inscriure’s pròximament una vegada habilitat el formulari d’inscripcions a la web del centre. No obstant això, es comunicarà a cada centre de la província de la obertura del termini d’inscripcions i es facilitarà la informació de cada acció i el material necessari per a participar en cadascuna d’aquestes.
Es pot visualitzar el transcurs de la presentació de la campanya a través d'aquest enllaç.