964 359 359

Actualidad

La Generalitat i la Diputació de Castelló organitza a Tírig una jornada per a mostrar l’impacte dels fons europeus en la vertebració territorial de l’interior de la Comunitat

09/11/2023 - Eventos

La Conselleria d’Hisenda, Economia i Administració Pública, a través de la Direcció General de Fons Europeus i Sector Públic, organitza este dijous que ve, 9 de novembre, a la localitat de Tírig, l’esdeveniment ‘Impacte dels fons europeus en la vertebració territorial de l’interior’, en coordinació amb la Diputació de Castelló i Europe Direct Castelló.

En este espai de trobada, que s’emmarca dins de la 21a Setmana Europea de les Regions i Ciutats, la Generalitat pretén mostrar a la ciutadania l’impacte que tenen els fons europeus Feder i FSE+ 2021-2027 en la vertebració territorial de l’interior de la Comunitat, a través d’exemples de projectes i possibles ajudes i iniciatives de les quals es poden beneficiar les empreses i la ciutadania en general.

El director general de Fons Europeus i Sector Públic, Jesús Gual, ha destacat que la Generalitat “pretén aprofitar este instrument de la Unió Europea per a invertir en la ciutadania, amb l’objectiu d’aconseguir que les persones puguen gaudir de l’oportunitat de trobar un treball, millorar la seua capacitació, la competitivitat de les empreses, així com afavorir la inserció social”.

Programa de la jornada

Durant l’esdeveniment es farà una descripció detallada sobre la programació del Programa del Feder i l’FSE+ a la Comunitat Valenciana per al període de programació 2021-2027, per a donar a conéixer com la política de cohesió contribuïx al desenvolupament en la Comunitat a través d’estos programes.

També es presentaran exemples pràctics de projectes finançats en el Programa Feder i Fons Social Europeu 2014-2020 a la Comunitat, per a destacar la bondat del finançament europeu que incidix directament en la millora de les condicions de vida de la ciutadania del nostre territori.

Igualment, es mostrarà un cas d’èxit com ho és el de l’empresa Naria Tech, situada a la província de Castelló, que va rebre un préstec per part de l’Institut Valencià de Finances cofinançat amb fons Feder de la Comunitat Valenciana, que ha permés, entre altres coses, que estiga disputant la final dels premis europeus a la millor actuació finançada amb fons europeus Feder en tota la Unió Europea.

Així mateix, l’Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (IVACE) exposarà les principals línies d’ajuda i subvencions dirigides a les empreses finançades pel Programa Feder 2021-2027 a la Comunitat Valenciana, mentre que Labora presentarà les seues línies de subvencions per a les empreses i les entitats locals, en este cas finançades per l’FSE+ 21-27 a la Comunitat Valenciana.

Finalment, es presentaran les ajudes dels incentius regionals a la Comunitat finançades pel Programa Feder dirigides a les empreses per a dur a terme inversions que suposen una millora tecnològica i productiva, mentre que la Diputació de Castelló oferirà exemples pràctics de projectes finançats per diversos fons europeus a la província.

La jornada tindrà lloc de manera presencial a l’ajuntament de Tírig, però també es pot seguir de manera telemàtica, per a fer-ho és necessari apuntar-se a través d’este enllaç: més informació.

Així mateix, la jornada es podrà seguir a través de l’enllaç següent del canal YouTube de la Generalitat: https://youtube.com/live/0ew28fZ67pI?feature=share.

Setmana Europea de les Regions i Ciutats

La Setmana Europea de les Regions i Ciutats (EU Regions Week) és un esdeveniment anual en el qual les ciutats i les regions mostren la seua capacitat per a crear creixement i ocupació, aplicar la política de cohesió de la Unió Europea i demostrar la importància del nivell local i regional per a la bona governança europea.

Els seus objectius se centren a debatre els reptes comuns de les regions i les ciutats d’Europa i examinar possibles solucions reunint polítics, responsables de la presa de decisions, experts i professionals de la política de cohesió, així com les parts interessades del món empresarial, la banca, les organitzacions de la societat civil, el món acadèmic, les institucions de la UE i els mitjans de comunicació.

A més, servix per a proporcionar una plataforma per al desenvolupament de capacitats, l’aprenentatge i l’intercanvi d’experiències i bones pràctiques per als qui apliquen la política de cohesió de la UE i gestionen els seus instruments financers, i sobretot per a facilitar la cooperació i la creació de xarxes entre regions i ciutats.

Font: Generalitat Valenciana Conselleria d'Hisenda, Economia i Administració Pública